Informasjonsportalen for deg som vurderer
solfangere som energikilde
På Solfangere.no finner du svar på mange av de vanligste spørsmålene som er aktuelle når du vurderer å investere i solfangere.

Hva er en solfanger?

Publisert: 10.2.2014

En solfanger er en installasjon som plasseres på hustak eller fasaden. Størrelsen på solfangeren vil variere etter energibehovet som solfangeren skal dekke. For et utrenet øye ligner solfangeren til forveksling på et tradisjonelt solcellepanel.

Solfangeren overfører strålingsenergi fra sola til termisk energi (varme). For å utnytte solenergi ved hjelp av solfanger, trenger man i tillegg et solvarmeanlegg som består av solfanger, vanntank/varmtvannsbereder samt et styringssystem for å utnytte anlegget maksimalt.

I et solfangeranlegg sirkuleres det vann som blir varmet opp av sola, slik at temperaturen til tappevannet øker og man slipper å bruke så mye strøm til å varme vannet til ønsket temperatur. Videre kan varmt tappevann brukes til romoppvarming via en gulvvarmekrets.

I de aller fleste husstander i Norge brukes det strøm til romoppvarming og oppvarming av tappevann. Ved hjelp av et solfangeranlegg kan man derfor redusere strømforbruket betraktelig.Tilbakemelding på artikkelen?
Hjem Om Solfangere.no Bruk av cookies Vilkår for bruk Kontakt oss