Informasjonsportalen for deg som vurderer
solfangere som energikilde
På Solfangere.no finner du svar på mange av de vanligste spørsmålene som er aktuelle når du vurderer å investere i solfangere.

Kan jeg installere solfangere i mitt hus?

Publisert: 27.4.2014

Før du kontakter en leverandør er det alikevel 5 momenter som du enkelt kan vurdere selv.

  • Har du en takflate som vender mot syd? For at solfangeren skal kunne være effektiv må den være vinklet mot syd. Vil trær eller bebyggelse hindre solinnstråling mot stedet solfangerne skal plasseres?
  • Hvor mange graders hellning har taket ditt? Solfangere montert på tak bør ha mellom 30-60 graders hellning. Dersom vinkelen på taket er mindre, må vinkelen økes med et stativ som gjør solfangeren mer synlig på taket.
  • Kan takkonstruksjonen bære en solfanger? Få hjelp av en byggteknisk fagmann hvis du er i tvil.
  • Har du vannbåren varme i huset eller planlegger du å legge dette i forbindelse med oppussing/rennovasjon.
  • Med vannbåren varme får du optimal utnyttelse av solfangerne dine. Vær klar over at det er fullt mulig å installere vannbåren varme i gamle hus dersom du allikevel skal renovere. Merkostnaden er ofte mindre enn folk er klar over, og vannbåren varme gir uansett en stor frihet ift. valg av løsninger for boligvarme - ikke bare solfangere.
Hvis du etter denne gjennomgang ikke ser noen store hindre bør du absolutt vurdere solfangere. Et naturlig neste skritt vil være å ta kontakt med et par leverandører for å se nærmere på behovet ditt og skissere et løsningsforslag.Tilbakemelding på artikkelen?
Hjem Om Solfangere.no Bruk av cookies Vilkår for bruk Kontakt oss