Informasjonsportalen for deg som vurderer
solfangere som energikilde
På Solfangere.no finner du svar på mange av de vanligste spørsmålene som er aktuelle når du vurderer å investere i solfangere.

Vurderer du solfanger? Styr unna disse fallgruvene!

Publisert: 5.3.2014

Det er mange fordeler med solfangere, og utbredelsen blir stadig større. Selvom du finner en leverandør du stoler på er det greit å være oppmerksom på noen av de viktigste fallgruvene.

Husk at solfangeranlegget ditt skal leve i mange år og du bør derfor ha best mulig trygghet for endringer i omgivelsene og ikke minst kvaliteten til anlegget ditt.

Tynn garanti. Noen leverandører lover 10 års garanti, men det betyr ikke at leverandøren nødvendigvis reparerer alle feil kostnadsfritt i hele denne perioden. Sammenlign garantiordninger og sørg for at garantien er forståelig og god.

Feil dimensjonering. Er anlegget større enn det trenger å være vil prisen også være dertil høyere. Er anlegget for lite, får du ikke dekket varmebehovet, og ville kunne få behov for ytterligere supplering. Velger du en seriøs leverandør minimerer du sjansen for feildimensjonering.

Særlige servitutter eller nye bygg. Sørg for at det ikke er særlige servitutter på eiendommen, eller punkter i reguleringsplan som gjør at du ikke får lov til å montere solfangere på taket, eller at det kan komme fremtidige bygg som kan skygge for solinnstrålingen.Tilbakemelding på artikkelen?
Hjem Om Solfangere.no Bruk av cookies Vilkår for bruk Kontakt oss